Viime vuoden marraskuulta jäi yksi kirjoittamani postaus julkaisematta kun samaan aikaan Taavin terveyshuolet olivat koko ajan akuutteina päällä. Silloin syksyllä Taavilla oli ensin leuan märkäpaise, jonka jälkeen otettiin verikokeet (josta saatiin kilpirauhasen liikatoiminta diagnoosi ja samalla Meloxidyl kipulääke vaihdettiin Gabapentin- neurokipulääkkeeksi)spondyloosin hoitoon. Lääkkeiden anto muodostui hyvin haastavaksi ja Taavi nyhti itselleen lisää karvattomia kohtia, jotka alkoivat alunperin samaan syssyyn Solensia-pistoksen aloituksen kanssa. Kuitenkin marraskuun 23.pvä teimme Taaville sen viimeisen palveluksen yhdessä eläinlääkärin kanssa ja herra pääsi lähtemään rauhallisesti taivaankotiin. Kevään tullessa Taavin uurna haudataan mökille muiden edesmenneiden eläinystävien kanssa samaan paikkaan.

Lisäksi Toivolla oli hammaskivenpoisto ja verikokeet. Mutta jos näissä ei vielä ollut tarpeeksi niin Into rupesi vimmastusti nuolemaan vasemman etutassun varvasväliä. Sitä ruvettiin tutkimaan niin varpaiden välissä oli patti, joka siinä Inton nuollessa puhkesi ja eritti verensekaista eritettä. Huuhtelin haavaa (siinä onkalo), josta pinseteillä sain poistettua koteloituneen hiekoitussepelin jyvän. Onneksi haava ei ollut kipeä ja Into antoi sitä hyvin katsoa ja tutkia.

into%20tassu5.jpg

 

Tältä näytti haava kun oli juuri huomattu ja huuhdeltu ja sepelinjyvä poistettu. Varasin ajan etäeläinlääkäristä, josta saimme hyvät hoito-ohjeet, kaksi kertaa päivässä vedellä suihkuttelu, kuivaus, betadinepuhdistus, pihkavoide, haavan suojaus nuolemiselta sekä sisällä että ulkona. Ja Onsior-tulehduskipulääke kuuri 5:n päivän ajan (mitä meiltä löytyy siis Intolle määrättynä nivelrikko-oireisiin). Ja klinikalle yhteys jos ei haava lähde paranemaan 5 päivän sisällä.

into%20tassu.jpg

Olen muuten ollut tyytyväinen tähän vakuutuksen sisältyvään etäeläinlääkäripalveluun (First vet). Olemme saaneet sieltä monta kertaa hyvät ohjeet kotihoidon aloitukseen, ja usein näillä on selvitty eikä ole klinkalle tarvinnut lähteä ja niin tälläkin kertaa. Ajan saa myös helposti ja nopeasti varattua, vaikka ihan vartin sisään myöhäiseen iltaan asti. Ja videopuhelussa ongelmaa/vaivaa pystyy helposti näyttämään ja jo aikaa varatessa voi lisätä kuvan/kuvia ja kertoa esitiedot, näin nopeuttaa ja helpottaa itse puhelun aikana.

Haava lähti hyvin parantumaan, joka päivä huomasi pientä muutosta.  Arsenaalia löytyy haavanhoitoihin omasta takaa, niin heti ei tarvinnut apteekkiin lähteä.

into%20tassu4.jpg

 

Tossut ja sukat ostettiin uudet. Miten onkaan vaikea löytää sellaisia, jotka istuisivat hyvin tassuihin ja pysyisivät päällä. Nyt on vaihtoehtoja mistä valita säähän ja vaivaan sopivat.

into%20tassu3.jpg

 

into%20tassu1.jpg

 

tossu.jpg

Mitä sitten olen pohtinut ja miettinyt, että miten sepelinjyvä pääsi koteloitumaan varpaiden väliin vaikka tassut kuivataan joka kerta sisälle tullessa (märkäkeleillä), ja kynnet leikataan säännöllisesti jolloin myös anturat ja varpaat tarkastetaan...No tästä lähtien tarkastus tehdään joka varpaanväliin ja anturoihin päivittäin ettei vastaavaa pääsee tapahtumaan. Ja käyttöön jää myös tossut ainakin liukkaille talvikeleille jossa terävää sepeliä pyörii tassujen alla..ja tietysti parhaamme mukaan kierrämme hiekoitetut kohdat.

Välillä sukka otettiin sisällä jalasta pois ja vaihdettin kauluriin jotta haava sai ilmaa. Ja kun Into-herra ei ole moksiskaan kaulurista niin elo ja olo oli senkin puolesta ihan mukavaa.

into%20tassu2.jpg

Se oli sellainen vaiva jonka onneksi saimme omahoidolla kuntoon..

Mukavaa maanantaita ja alkanutta uutta viikkoa!