Moikka,
Ikävä aloittaa tämä blogi tälläisellä ikävällä uutisella, mutta täällä on nyt sellaista hässäkkää tämän "tötteröpään"kanssa, että ajattelin tämän jakaa. Teen jokaisesta kyllä esittelyt tänne erikseen.
 
Meillä kävi täällä nimittäin viime sunnuntaina hirvittävä onnettomuus Toivo-kissalle. Tultiin kotiin, ja Tarmo ja Toivo olivat iloisesti vastassa. No siinä hässäkässä Toivon häntä jäi oven väliin. Toivo ei päästänyt ääntäkään, huomasin vasta hetken päästä tupon karvaa oven välissä. Kumarruin ottamaan sen pois, ja silloin tajusin että tuppo ei ole pelkkää karvaa..vaan noin 1,5cm myös "kovaa osaa" mukana.

Hännästä tuli kovin verta ja rupesin soittamaan eläinlääkäriin, mentiin tuohon meidän päivystävälle eläinlääkärille, joka antoi kipu-ja antibioottipiikit, ja neuvoi heti seuraavana aamuna soittamaan pieneläinklinikalle jossa pitää tehdä hännänpään amputaatio, hänellä kun ei sellaista leikkausvalmiutta siinä.

No rupesin heti seuravana aamuna soittamaan aikaa, mutta yllättäen olikin joka puolella täyttä, no sain loppujen lopuksi ajan Jyväskylän Tuhatjalkaan, joten veimme Toivon sinne silloin maanantai-aamuna yhdeksän aikaan..
Haimme Toivon iltapäivällä, hännästä oli poistettu vaurioituneet osat. Nyt sitten toipuu antibiottin ja kipulääkityksen kanssa, tötteröä pidettävä kaulassa koko ajan kun muuten heti hännän kimpussa. Ainoastaan ruokien ja lääkkeiden ajaksi otan pois. Vessalaatikolla käynti, juominen ja leikit kyllä sujuu hyvin tötterönkin kanssa. Tikkien poisto olisi sitten seuraavana perjantaina.
Herra on pistänyt kovasti vastaan tuon siteen vaihdon kanssa. Eilen valui ihan käsistä veri, vaikka pitkähihainen paita ja hanskat oli kädessä kun pitelin kiinni. Ymmärrän että on tietysti kipeä,ja tosi hellävaraisesti ollaan yritetty toimia.
Mutta on kyllä paljon parempi vointinen kun on täällä jo härnännyt muita kissoja normaaliin tapaan, hyvä niin=)

Muutama kuva pienestä potilaasta.

toivo2-normal.jpg

 

toivo-normal.jpg

 

h%C3%A4nt%C3%A4-normal.jpg

 

toivo3-normal.jpg