Blogissa ollut pieni tauko, kun Toivo on aiheuttanut suurta huolta. Maanantaina tultiin kotiin, eikä Toivo tullut tavallisen tapaansa vastaan. Herra löytyi sängyn alta kököttämästä, kutsuin ei tullut. Tiesin sitten, että nyt ei kaikki kunnossa. Nostin hänet pois. Ja huomasin että kävely tosi hoipertelevaa,hän kaatuili, piti päätä kallellaan vasemmalle, ja pupillit kulkivat edes-takaisin oikealta- vasemmalle. Soitin heti eläinlääkärille, ja saimmekin ajan 15min päästä. Hieman tuli kiire ajaessa, mutta kerittiin kuitenkin samaan aikaan eläinlääkärin kanssa joka oli myös matkalta tilakäynniltä takaisin klinikalle.

Lääkäri teki tutkimuksen, ei murtumia, ei kuumetta, pupillit saman suuruiset ( kuulemma aivokasvain epäilyssä usein toinen pupilli erikokoinen kuin toinen), virtsarakko oli tyhjä, korvat siistit, hengitys-ja sydänäänet normaalit, yleistila siis muuten hyvä. Antoi nesteytystä, ja lääkkeitä, jotka vaikuttaisivat jos esim olisi epilepsiakohatus kyseessä. Tulimme kotiin, ei muutosta tilassa. Mutta Toivo vaikutti muuten hyvin pirteältä, kävi hiekkalaatikolla tarpeillaan, söi ja joi, jopa hieman leikki. Laitoimme pojan varmuudeksi erilleen pikku huoneeseen, jotta ei pääse hyppimään mihinkään ja satuttamaan itseään, ja että helpompi seurata muita toimintoja. Nukuin pojan kanssa yöt samassa huoneessa, ja vähän väliä tarkisteltiin vointia. Soitin seuraavana aamuna uudelleen eläinlääkäriin, joka sanoi että aloitetaan antibiootti siltä varalta että kyseessä siäkorvan tulehdus, joka voisi aiheuttaa myös tälläisiä oireita.

WP_20150804_009.jpg


Eilen sitten kaksi päivää antibioottia syötettynä varasin tälle päivälle ajan eläinlääkäriin. Ei tuohon omaan kunnalliseen vain lähikaupunkiin pieneläinklinikalle jossa saadaan kokeita otettua. Toivon kunto samanlainen, pirteä mutta edelleen kävely hipertelevaa ja kaatuilee. Silmät eivät enää kulkeneet edes takaisin. Eläinlääkäri teki yleistutkimuksen, ja tietysti haastetteli ja luki edellisen eläinlääkärin epikriisit. Korvat hyvin siistit, ja kun pää vinossa tälle vasemmalle puolelle tutki erityisesti vasenta korvaa hyvin tarkasti, tosi siisti ja kirkas tärykalvokin. Otettiin verikokeita, niissä ei missään mitään, joka sinänsä sulki myös tämän välikorvatulehduksen pois. Eläinlääkäri tuli tulokseen että kyseessä trauma, Toivo on tippunut jostain ja satuttanut itsensä.Sai pitkävaikutteisen pistoksen kortisonia, jonka lääkäri uskoi näkyvän jo samana päivänä voinnissa. Ennuste kuulemma hyvä, ja viikon päästä uskoi Toivon jo olevan ennallaan. Tämä käynti piristi kovin mieltä, kun olin niin huolissani pikku pojasta,(5,8kg) =) Mutta nyt siis jatketaan antibiootti joka tapuksessa loppuun, ja seurataan tilannetta. Päästimme Toivon hieman kulkemaan muun talon puolelle tuolta (sairas)huoneestaan ja ihan pikkasen kyllä on vointi kohentunut, suoranaisesti ei ole kertaakaan kaatunut, mutta horjuilee, ja pää kääntyy vasemmalle edelleen. ulkohökin luukku pysyy Toivolle kuitenkin suljettuna, ennen kuin pysyy tasapainossa. Ja jotenkin minusta tuntuu että ulkohäkissä on saattanut tämä onnettomuus sattua, kun niin varovaisesti kulkee tuohon häkin luukun eteen..onko siellä lentänyt lintu vierestä ja hypännyt perään tai ovatko leikkineet ja juosseet ja sitten tippunut vai mitä on mahdollisesti tapahtunut. Se jää nyt selvittämättä, mutta kaikki sormet ja tassut pystyyn että poika tuosta entiselleen kuntoutuu!


WP_20150806_003.jpg