Tornadolla on pitkä turkki, tai puolipitkäkarvainen, kategoria 2 kissanäyttelyissä: http://www.kissaliitto.fi/kissarodut/kategoria-ii/norjalainen-metsakissa. Kategoria ykkösessä kun on persialainen, jolla kunnon pitkä turkki: http://www.kissaliitto.fi/kissarodut/kategoria-i/persialainen. Säännöllistä hoitoa Torskun turkki vaatii, erityisesti vatsanalus, kainalot, "housut"ovat sellaista hötyä että säännöllisesti on kammattava ja selvitetävä takkuja, takut huopuu nopeasti, joten joskus joudun myös turvautumaan saksiin. Vatsanalusen kampaaminen ei tietenkään ole edes mukavaa puuhaa, saatikaan jos takkuja on kerinnyt jo syntyä. Kampa onkin aina jossain pöydällä/tasolla esillä, jotta päivittäin tulee turkkia kammattua. Tässä postauksessa onkin Torskun kaikki turkinhoitovälineet kuvattuna. Pesulla herra käy silloin jos turkki likainen tai muutaman kerran vuodessa. Kuivain ei myöskään ole paras kaveri, mutta saadaan homma tehtyä.

shampoo

3.jpg


Takkuja selvittävä hoitosuihke, karsta ja takunselvittäjä.

022040801_b.jpg


sakset ja kampa

2.jpg


Turkinhoitohanska, poistaa kuollutta karvaa sekä pölyä.

DSC_0539.jpg


Harja ja furminator (Furminatorin luvataan vähentävän irtokarvaa jopa 90%), videoita löytyy netistä paljon jos aihe kiinnostaa, tässä mm yksi Furminatorin oma mainos: https://www.youtube.com/watch?v=hlsdIWXyXWk

Meillä eritoten Toivo tykkää tästä furminator harjasta. Ja pitää kyllä todeta että on tehokas. Touhoakin sillä harjailen.

1.jpg


DSC_0535.jpg


Siinä taisi olla kaikki meillä käytössä olevat välineet. Tapoja, konsteja ja välineitä on varmaan yhtä paljon kun kissojakin, joten kokeilemalla löytää mikä paras omalle kissalle. Ja kasvattajat tietysti mieluusti neuvoo turkinhoidon niksejä, ja pentua ostaessa saatkin varmasti hyvät ohjeet mukaan. Meillä kun ei enää käydä näyttelyissä, niin myöskään turkinhoidoon suhteen ei ole sellaisia ehdottomasti Ei juttuja, kuten saksien käyttö, ja jotkut myös furminatorien kohdalla sama juttu. Olen ajatellut asian niin että puhdas ja takuton turkki on kissalle pääasia. Näin meillä mennään, onko teillä hyviä välineitä tai niksejä kissojen turkin hoitoon?