Eilen postasin kesän kukista, nyt ajattelin kirjoittaa istuttamistani monivuotisista jutuista..Viime syksynähän tein aidan rusopajuangervosta, se on lähtenyt tosi hyvin kasvamaan. Keväällä leikkasin sen kokonaan alas, ja kasvoi monta kymmentä senttiä. Meillähän oli tuota Rusopajuangervoa mökillä jo entuudestaan, joten otin isoista puskista pistokkaita, se on tosi nopea leviämäänkin. Minulla ei ole koko "aitaa"kuvattuna, mutta tässä näkyy tuossa vasemmalla ensimmäinen puska. Aidaksi jos tätä istuttaa niin istutusväli olisi noin 50cm. Mulla on jossain isommat välit, ja niihin pitääkin sitten varmaan istuttaa pienet alut väliin.

touho1-normal.jpg

Sitten muutamia pensaita..

Lumipalloheisi "Pohjan neito". Tässä on kauniit valkoiset lumpallomaiset kukat, kukkii kesäkuun puolivälistä noin 3 viikkoa.

lumipalloheisi-normal.jpg

Keltaheisiangervo : Ihastuin tämän kauniin värisiin lehtiin, keväällä kullankeltaiset ja myöhemmin raikkaan kellanvihreät. Kukkii heinäkuuussa valkoisin kukin. Taustalla näkyy muuten tuota rusopajuangervoaitaa..

keltaheisiangervo-normal.jpg

Loistoangervo: Tämän pitäisi menenstyä hyvin koko Suomessa, isot kämmenenlevyiset kukinnot kukkivat heinä-elokuussa.Kestäämyös hyvin alasleikkausta joka kevät.

loistoangervo-normal.jpg

Terijoensalava: Kasvattaa luonnostaan pallomaisen latvuston. Nopeasti kasvava ja pyöreän latvuksensa takia erityisen paljon tilaa tarvitseva puu. Korkeus 5-10m. Kuva ei vielä istutettuna, kun rupesinkin arpomaan tuon istutuspaikan kanssa. Mutta nyt siis istutettu, jotta kerkeää juurtumaan ennen talvea, ja sitten pitää verkottaa runko talveksi, jottei puput käy syömässä. Olen jotenkin aina tykännyt tästä puusta, mielestäni kaunis.

terijoensalava-normal.jpg

Istutuspuuhissa mukana Touho

touho-normal.jpg

Mulla olisi monia ideoita mitä pihaan aijon laittaa ensi vuonna. Osa tontista odottaa vielä kaivinkonetta, joten se hiukan hillitsee noita istuttamishaluja. Haluaisin mm.johonkin jotain ihanaa köynnöstä..sitten tekemäni kiviaita kaipailisi myös vierelleen jotain istutusta..pitäisi tutkailla hieman vaihtoehtoja.