Touholla alkoi viikonloppuna pissailu sisälle, erittäin runsas juominen, läähätys ja jatkuva vinkuminen. Tuntui että tunnin välein oli herralla tarve päästä pissalle. Eilen käytiin omalla päivystävällä eläinlääkärillä, jonne vietiin mukana pissanäyte.

diabetes6.jpg

Pissanäytteestä löytyi paljon sokeria, bakteereja, ketoaineita yms..Harmittavasti verestä ei saatu tuolloin sokeriarvoa otettua. Touho sai pissitulehdukseen antibioottipistoksen ja opioidi pohjaisen kipulääkkeen. Näillä eväillä kotiin ja seuraavana aamuna soitto klinikalle verikokeisiin. Aamusta rupesin soittamaan aikaa, ja yhdeksitoista sainkin ajan. Otettiin uusi pissinäyte sekä verikokeet. Verikokeesta se sitten paljastui reilu sokeriarvo, viite olisi 3.3 - 6.1, ja Touholla 24.8. Haima ja maksa ovat rasittuneina ilmeisesti tästä johtuen, ja kontrolli verikokeisiin sitten viikon päästä. 

diabetes5.jpg


Eli diagsoonina saimme sen vähän jo epäillyn ( päivystävän eläinlääkärin mukaan), Touholla on siis diabetes. Nyt jälkikäteen ajateltuna tuo silmien kaihikin on varmasti ollut siihen liittyvää. Ihmettelen vaan kun käydessämme terveystarkastuksessa Touhon kanssa silloin jokunen kk sitten ei tuosta ollut mitään puhetta.vaikka kaihista olisi voinut jotain siihen suuntaan ajatella. No mutta nyt meillä on diagnoosi ja tieto miten hoidetaan. Tästä on hyvä jatkaa etsimään parasta hoitotasapainoa, jotta herra saisi olla vielä useamman vuoden seuranamme. Nyt ikää kuitenkin jo 12v, joten sairauksia vaan tulee iän karttuessa todennäköisemmin.

diabetes4.jpg


Nyt ruvetaan pistämään insuliinia kahdesti päivässä niskanahkaan. Harjoittelimme pistämistä keittosuolaliuoksella ja hyvinhän se sujui. Ihmisiin on tullut insuliinia pistettyä kyllä aikaisemminkin mutta nyt ekaa kertaa koiralle. Ruoka annetaan säännöllisesti 12h välein ja heti ruoan jälkeen pistos. 

diabetes.jpg


diabetes2.jpg


Luultavasti runsaasta sokerista johtuen myös bakteereilla on ollut otollinen kasvualusta, ja myös virtsatulehdus on tämän myötä syntynyt. Siihen siis jatkamme 6pvä antibiootti hoitoa. Onneksi lääkkeet menee hyvin ruoan joukossa.

diabetes3.jpg


Näin niemennokassa tällä kertaa. 

Kaikesta huolimatta mukavaa viikon alkua, pitää ruveta lukemaan huolellisesti ohjeita läpi.