Taas on se aika vuodesta että punkkisuojaus on laitettava koiralle kuntoon. Intolle valitsin saman valmisteen kuin viime keväänä, vaikkakin yhtä painoluokkaa suuremman, sillä paino oli nyt poitsulla 28,3kg. Eli reipas kolme kiloa oli tullut lisää sitten viime kevään.

"-Onko jotain kivaa tiedossa?"

punkki2.jpg

 

Bayvantic- valmiste häätää laajasti puutiaiset, kirput ja väiveet sekä karkoittaa puutiaiset, hyttyset, hietasääsket ja pistokärpäset. Inton kohdalla vaan joka kesäinen riesa on mäkäräiset ja niihin ei ole karkoittavaa valmistetta löytynyt? Vai onko jollain tälläisestä tietoa? Intolle mäkäräiset puree mahanalusen suurille punaisille paukamille, jotka tietty kutittaa. Eläinlääkäriltä ollaan niihin saatu sellaista suihkutettavaa rauhoittavaa ainetta. 

punkki.jpg

 

Pakkauksessa on neljä pipettiä, joista yksi laitetaan kerrallaan kuukauden välein.

punkki1.jpg


Pipetin sisältö jaetaan neljään eri kohtaan selän korkeimmalle kohdalle lapaluiden ja hännäntyven välissä sijaitsevalle alueelle. Kammalla jakaus, jotta valmiste menee suoraan iholle. Sitten onkin valmista, aineen pitää antaa kuivua hyvin, ennen kuin kissoja saa päästää samaan tilaan, sillä valmiste hyvin myrkyllistä kissoille nuoltuna.

punkki3.jpg

Homma hoidettu taas kuukaudeksi eteenpäin, nyt on palkinnon paikka.

Mukavaa keskiviikkoa!