*Kaupallinen yhteistyö

Sain mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen Bellfor- koiranruokavalmistajalta. Halusin ehdottomasti tutustua heidän tarjontaansa, ja nyt erityisesti allergisille koirille kehitettyyn hyönteisten proteiinista valmistettuun koiranruokaan, sillä koirien ruoka-aineallergioista ja intoleransseista kärsii arviolta jopa puolet koirista. Näissä tapauksissa ruoka olisi hyvä vaihtaa hypoallergeeniseen vaihtoehtoon. Näistäkään vaihtoehdoista kaikki eivät kuitenkaan ole hyvänlaatuisia. Hydrolysoidun proteiinin laaja käyttö voi aiheuttaa joitain riskejä allergisille koirille. Bellfor on tehnyt siksi tietoisen päätöksen lähteä kulkemaan toista reittiä ja kehitystyötä on tehty jo viimeisen 25 vuoden ajan. Bellforin Hypoallergeeninen koiranruoka ei sisällä hydrolysoituja proteiineja eikä epäilyttävästä alkuperästä olevaa lihaa. Bellforilla allergisien koirien ruokien yhteydessä käytetään vain mustan sotilaskärpäsien toukkien proteiineja. Valittavana sekä kuiva- että märkäruokaa ja välipaloja. Ja ne soveltuvat kaikille roduille.

Bellfor.jpg

Mitä etuja tästä sitten on ja miksi hyönteisten proteiinit? 

Tehdasviljely on suuri ympäristöongelma ja väestönkasvu globaalisti tulee kasvattamaan sitä vuosikymmenien myötä. Myös antibioottien käyttö on iso ongelma. Tästä johtuen hyönteispohjainen koiranruoka nähdään hyvänä vaihtoehtona. Hyönteiset eivät sairastu, eivätkä näin ollen tarvitse antibiootteja ja myöskin niiden tuotanto kysyy huomattavsti vähemmän resursseja. 

Hyönteisproteiineja sisältävä koiranruoka on paitsi terveellistä ja ympäristöystävällistä, niin sillä on erityisen korkea sulavuus, se ei sisällä viljaa, vain luonnollisia ainesosia kaikilla välttämättömilla aminohapoilla ja tuote ei käytännössä sisällä allergiaa aiheuttavia ainesosia.

Bellforin valikoimista löytyy myös erilaisia ravintolisiä, suoja- ja hoitotuotteita sekä koiran välipaloja.

Bellfor1.jpg

Suhtautumiseni hyönteisiin omassa ruokavaliossani on epäileväinen, mutta katson mahdollisuuksia avoimin mielin. Olen kuitenkin iloinen, että hyönteisiä hyödynnetään elintarvikkeissa ja juurikin esimerkiksi eläinten ruokinnassa. Itse en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan sirkkaleipää tai edes sirkkasuklaata, vaikka suklaa nyt ylipäänsä on aina ollut ykkösherkku. Muutama vuosi sitten, kun hyönteiset hyväksyttiin Suomessa elintarvikkeiksi niin erilaisia tuotteita tuli paljon markkinoille, sittemmin useat sirkkakasvattajat ovat kuitenkin lopettaneet, kysyntä tuotteissa on ilmeisesti lopahtanut. Pistää kuitenkin mietityttämään, että voisiko hyönteisten käyttö elintarvikkeissa enemmältikin olla vastaus nälänhätään, ekoteko ympäristön puolesta tai voisiko ylipäänsä lihansyönnin korvata hyönteisillä. Ainakin meidän kissoilla hyönteiset tuntuvat olevan jo osana ruokavaliota, kun kaikki öttiäiset aina pyydystetään ja syödään. Mitä sinä olet mieltä, oletko tarjonnut lemmikillesi jotain hyönteisvalmisteista ruokaa tai oletko jo ehkä itse maistanut jotain hyönteiselintarviketta?

bellfor3.jpg

Mukavaa maanantaita ja alkanutta uutta viikkoa!