Viime postauksessa kirjoitettiin, että Taavilla oli eiliselle maanantaille varattu eläinlääkäriaika kontrolliverikokeita varten sillä herra on syönyt heinäkuusta asti jatkuvasti Meloxidyl- kipulääkettä selkärangan spondyloosimuutoksiin. Taavin voinnissa on pistetty merkille muutamia asioita joista on ajateltu että kipulääkitys ei ehkä ole riittävä, joten näistäkin oli ajatuksena eläinlääkärin kanssa jutella. Taavin juodessa ja syödessä peppu ei useinkaan mene ihan maahan asti ja hiekkalaatikolla käydessään hakee asentoa useamman kerran. Paino on mahdollisesti vähän tippunut ja Taavilla on ollut ärtyneisyyttä esim kosketukseen, mikä ei herralle ole ominaista ollenkaan. Vastaavasti sitten kyllä meno on ollut herralla melkoista yörallien muodossa ja ruoka on maistunut paremmin kuin aikaisemmin. Nämä kaikki sitten kiteytyikin yhteen kun saatiin verikokeiden tuloksia. 

Odotetaan vastaanotolle pääsyä.."Tulisin jo ulos täältä"!

taavi%20labroisa.jpg


Verikokeiden otto sujui mallikkaasti, ei tarvittu rauhoitetta. Sekä karvojen ajaminen että itse neulan laittaminen. 

Mutta sitten tuloksia:

labrat1.jpg


Taavilla todetaan kilpirauhasen liikatoiminta, joihin havaitut oireet sopivatkin hyvin: (lähde Omaeläinklinikka)

liikatoiminta.jpg


Taavilla aloitetaan kilpirauhaslääkitys 2xpvä:ssä..Määrä on pieni ja nopeasti=helposti ruiskulla annettavissa. Meloxidyn-kipulääke vaihdetaan Gabapentin neurokipulääkkeeseen. Tämä on lihanmakuista ja piti olla helposti otettava tabletti. Ehkä, mutta meillä Taavi ei mennyt halpaan vaan lääke on murskattava ja annettava veteen liuotettuna ruiskulla suuhun..Ei helppoa taikka mieluista kenellekään osapuolelle. Metacam on ns varalla jota voidaan antaa tarvittaessa Gabapentinin rinnalla muutaman päivän kuureina.

taavi%20l%C3%A4%C3%A4kkeet.jpg

Ja sovitaan kontrolliverikokeet 3-4 viikon päähän.

Eläinlääkärin kirjoittamaa käynnistä.

taavi%20labra.jpg

Ei siis selvitty puhtailla papereilla kontrollikäynnistä, mutta toisaalta oltiin kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä ja hoito päästään aloittamaan heti. Joten ehkäpä Taavi herra saa vielä kivuttomia ja onnellisia seniorivuosia tai ainakin näin toivotaan! Onko Taavilla kontalontovereita?

Sitten kaupan kautta kotiin herkkujen kera, pitäähän hienosti käyttäytynyttä potilasta vähän lahjoa♥ Tosin nämä herkut menevät ensin pakkasen kautta..mutta dreamies-namit hiukan lohduttavat tähän hetkeen.

taavi%20herkut.jpg

Mukavaa tiistaita, viikon jatkoa ja lokakuun viimeistä päivää!