Käytiin eilen paikallisella luomulammistilalla. Olimme sopineet, että sunnuntainna tulemme hakemaan tilaamamme lihat. Valinnanvaraa olikin liiaksi, joten päädyttiin ottamaan lampaan sisäfilettä, ja paistia. Paistin teemme sitten pääsiäiseksi. Tilalliset olivatkin pihalla lampaiden siirto puuhissa, ja vastaanottamassa oli myös ihanat isot koiruudet, jotka haukkuen toivottivat meidät tervetulleeksi, ja olivatkin innokkaina kärryn luona josta lihaa myytiin.

WP_20150329_007.jpg

 

WP_20150329_002.jpg

 

Paistiliha meni pakkaseen, ja sisäfilettä teimme jo eilen. Ensin marinaadiin, jossa oliiviöljyä, valkosipulia, rosmariinia, suolaa ja pippuria. Jääkaappiin kelmun alle marinoitumaan, ja puoli tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.

lampaanliha.jpg

 

Marinaadissa...

lammas%20sis%C3%A4filee.jpg

 

Sitten herkuttelemaan grillivihannesten kanssa. Täytyy muuten sanoa, että oli todella hyvää. Aikaisemmin en ole lammasta tässä muodossa syönyt. Karitsan karetta tehtiin joskus, mutta jostain syystä se epäonnistui, ja jäi vähän huono kokemus, mutta nyt onnistui kyllä, nam!

DSC_0727.jpg

 

Vielä kyselin tilan rouvalta mahdollisuudesta saada tänne meille kesälampaita. Ja hyvinkin tämä homma pyörähti eteenpäin, tulevat katsomaan paikkaa kun lumet ovat sulaneet, ja meidän pitäisi saada sitten aitaus tehtyä. Alustavasti puhuttiin kolmesta lampaasta, jotta syötävää riittää varmasti. Olenkin niin innoissani! Tilalla kun lampaiden mää-mää äänet kuuluivat, niin into olisi saada kaverit tänne jo nyt...voi tulisipa kesä nopeasti! Pitääkin kaivaa varmaan vanhoja koulupapareita esiin, ja palauttaa mieleen lampaiden hoito.

Mukavaa maanantaita!