Nyt ollaan kotona pistetty insuliinia Touholle neljä kertaa. Tärkeää siis noudattaa säännöllistä ruokailua 12h välein ja antaa pistos heti ruoan jälkeen. Ja näin päin siis siksi, jos jostain syystä ruoka jääkin syömättä ja etukäteen on pistetty insuliini, niin insuliiniannos voi olla liian suuri. Eli varmempi niin päin. Touho on jo selkesäti rauhallisempi viikonloppuun verrattuna, nyt herra on väsynyt, otti varmaan voimille viikonlopun sairastelu valvoessa. Myöskin liiallista rasitusta pitää välttää ja paino pidettävä samoissa lukemissa. Sekä Touholle että isäntäväelle on nyt opettelua sairauden mukanaan tuomien uusien haasteiden kanssa. Pistämiseen syntyy varmaan rutiini ajan kanssa. Eikä Touho tunnu olevan moksiskaan pistoksesta (onneksi). 

WP_20170117_003.jpg


Insuliini pistetään insuliinikynällä, johon vaihdetaan neula jokaisen käyttökerran jälkeen. Touhon aloitusannos on 9 yksikköä, joka rullataan kynään. Pistos annetaan ihonalaisesti 2-5cm selän keskilinjasta, vaihdellen lapaluiden takaa lannerangan puoliväliin asti ja molemin puolin selkärankaa.Työnnetään neula hieman vinossa (45 astetta)  ja painetaan annosvapautinta, neula pidetään paikoillaan vähintään 5sekunnin ajan jotta kaikki insuliini menee varmasti perille. Tässä onkin se hetki jolloin pitää olla tarkkana jottei Touho liiku. Nyt onkin ollut hyvä että meitä on ollut kaksi henkilöä paikalla antaessa. Tämmöinen lyhyt selostus on hyvä kirjoittaa ihan itselleenkin oppimansa/lukemansa sisäistämiseksi.

insuliini.jpg


Neuloja ja insuliinia saa sitten ostettua lisää joko klinikalta tai apteekista. Tällä annostuksella yksi ampulli riittää kuudeksi päiväksi.

insuliini1.jpg


Mukavaa keskiviikkoa!