Kevään lähestyessä ja liian matalaksi jääneen aidan myötä on mietinnässä ollut laittaa Intolle pihalle juoksuvaijeri, jossa poitsu voi valvotusti ulkoilla. Saimmekin siihen oivan mahdollisuuden ja niinpä tämä

*postaus on tehty yhteistyössä Tipidogi oy:n kanssa. 

Mistä sitten lähdettiin liikkeelle ja miten homma eteni?

Ensin piti suunnitella paikka, mihin vaijerin halusimme laittaa. Tipidogin valikoimasta löytyy kahta vaihtoehtoa: 15m juoksuvaijeri ja 30m juoksuvaijeri. Ja yhdessä tämän tiedon kanssa lähdimme paikkaa suunnittelemaan. Valikoimme 30m pituuden, siitäkin syystä että pidemmällä vaijerilla on koiran maksimipaino 56,7kg, lyhyemmän vaijerin kohdalla painorajan ollessa 27kg..Inton paino kun huitelee jo nyt yli 20kg:ssa ja massaa on vielä luvassa, niin parempi arvioida yläkanttiin jo valmiiksi. Myöskin mietittiin pihalta kohtaa josta Into näkee hyvin pihan tapahtumia, olematta kuitenkaan esim autojen tiellä tai yleisesti kulkuväylällä. Ja jossa ei olisi paikkoja johon talutinosan kanssa voisi sotkeutua.

Tärkeää huomioida, että tuote on tarkoitettu vain tilapäiseen kiinnitykseen eikä koiraa saa jättää valvomatta. 

vaijeri70.jpg


vaijeri1.jpg


Vaijeripaketista löytyi kaikki tarvittava, työkaluja: (pora, sivuleikkurit, tongit, jakoavain, sakset) lukuunottamatta. ja selkeät ohjeet. Siispä hommiin.

vaijeri2.jpg


vaijeri.jpg


vaijeri3.jpg


Hieman valikoitui tuulinen päivä vaijerin laittamiselle, ja näpit oli kameran kanssa aika jäässä, mutta asentaminen oli suht nopeaa ja näytti kuvaajasta ainakin vaivattomalle. Vaijeri oli hyvä saada sen verran korkealle että itse mahtuu alta hyvin kulkemaan.

vaijeri13.jpg


Puuhassa riitti tarkkailtavaa niin isommille kuin pienemmillekin...

vaijeri14.jpg


Talutinosa on 3m pitkä ja hyvin rullaa vaijeria pitkin. 

vaijeri4.jpg


Ja sitten päästiin jo kokeilemaan...

vaijeri11.jpg


vaijeri50.jpg


Myös omaan mökkiin ylttää hyvin. Vaikkakin Into täysin sisäkoira, eikä kopissa ole aikaisemmin käynyt. Mutta hyvä esim sateensuojana vaijerin yhteydessä, saa nähdä tuleeko oikeasti käyttöön asti.

vaijeri9.jpg


Ja nyt sitten harjoitellaan juoksuvaijerin käyttöä pikkuisia aikoja kerrallaan..tämä hurtan puolikiristävä panta ei ole hyvä vaijerin käytössä, on liian iso ja Into vetää päänsä siitä läpi. Myöskään minkäänlaista kuristavaa pantaa ei tule käyttää. Meille ostoslistalle siis uusi, ihan normi-basic kaulapanta tähän käyttöön.

vaijeri60.jpg


Mutta ihan mukavasti poika tuntui viihtyvän, johon luu varmasti auttoi kummasti!

vaijeri10.jpg


Koppiin vielä lisäksi lämmikettä ja nimikyltti. 

koppi.jpg


Talja ei tosin saanut kauaa paikallaan olla kopin lattialla...

koppi1.jpg


Kiitos vaijerista Tipidogille, lisää käyttökokemuksia luvassa myöhemmin, mukavaa tiistaita!