Täällä on tehty sellaisia pakollisia ennen talven tuloa hommia..nimittäin mulla oli pesemättä omat matot ja vielä anopinkin muutama matto odotti pesua. No vihdoin ja viimein, ryhdyin tuumasta toimeen, ja sen verran oli lämmin päivä että kerkesi vedet vielä valumaan päivän aikana. Pienempiä mattoja pesen ihan koneessa, mutta isompia tulee pestyä vain kerta vuoteen kunnolla. Tosin jos tulee jotain erityistä likaa, niin sitten pesen useammin, tai vain tiettyä kohtaa hinkkaan kunnolla.

matto-normal.jpg

 

Myöskin homma joka odotti, oli risujen polttaminen..kesällä ei voinut kun liian kuivaa, mutta nyt sitten palokunnan luvalla ruvettiin polttamaan. Kyllähän nuo monta tuntia paloivat, ja sai olla vahtina ja kasaa työntämässä kokoon jatkuvasti, mutta syttyivät ja paloivat mukavasti, pieni kasa tuhkaa jäi jäljelle.,

risut-normal.jpg

Välillä oli niin sankka savu, että jos itse olisin jossain tuommoisen savupilven nähnyt niin olisin ehdottomasti soittanut palokunnalle.

risut1-normal.jpg

 

Olen herkutellut luumuilla jotka ystäväni puusta keräsin..Heillä on ihan hirveästi näitä luumuja, oksat roikkuu luumujen painosta. Tosi hyviä, nam. Olisi kyllä haaveena saada itsellekin joskus luumupuu.

DSC_0005-normal.jpg

 

Bongailin syksyn merkkejä..hirveästi marjoja on pihlajissa. Tulee paljon lunta kun on paljon pihlajanmarjoja. Jää nähtäväksi pitääkö tämä sanonta paikkansa?

DSC_0024-normal.jpg

 

Ja punainen kärpässieni..=)

k%C3%A4rp%C3%A4ssieni-normal.jpg

 

Toivo pääsi herkuttelemaan naudanlihalla, muille ei tämä herkku kelvannut..=)

DSC_0028-normal.jpg

Nyt perjantai-illan viettoon, mukavaa perjantaita! Huomiselle onkin kivoja suunnitelmia..=)