Vietin mukavaa päivää Kuopiossa. Aloitin kierroksen Tuomiokirkolta. Kirkko on hyvin kaunis, ja myöskin kirkkopuisto. Tykkään kierrellä vanhoissa kirkoissa. Niinkään nämä 60-70 luvulla rakennetut kirkot eivät inspiroi. Ne kun näyttävät useimmin betoni möhkäleiltä.

kirkko-normal.jpg

 

kirkko1-normal.jpg

 

Ihanasti tuo järvi siintää horisontissa..Kallavesi nimeltään.

puisto-normal.jpg

Kävin myös luovuttamassa verta, edellisestä kerrasta olikin jo 1,5vuotta. ohhoh..aika menee niin nopeasti. Olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti luovuttamassa verta koko aikuisikäni. Tuntuu tärkeältä voida olla jotenkin avuksi. Sitä ei tiedä josko itse tai läheinen olisi avun tarvitsijana joskus. Olen myös ajatellut että Touho voisi käydä luovuttamassa verta, kun koirillekin näitä luovutuksia järjestetään. En vaan ole saanut aikaiseksi enenpää asiaa selvitellä.

Näissä verenluovutuspaikoissa on aina todella ystävällinen ja osaava henkilökunta. Tunnet olevasi tervetullut. Myöskin tarjoilu valikoima luovutuksen jälkeen on melkoinen. Itse valitsin kolmioleivän ja kaakaon. Itse luovutuksestahan ei mitään rahallista korvausta saa, mutta hyvän mielen ja huikopalaa=) Jos jota kuta kiinnostaa niin täältä voi lukea lisää: http://www.sprkuopio.com/index.php?id=71

WP_20140909_001-normal.jpg

 

Sitten suuntasinkin kohti Kuopion korttelimuseota. Olin tästä lukenut aikaisemmin, ja halusin se nähdä ihan livenä. Piti tänään vielä ihan soittaa ja varmistaa museosta, että voinko laittaa ottamiani kuvia tänne blogiin. Ja vastaus että kyllä voi, mutta mainitse tuossa kuvan reunassa Kuopion museokortteli. Museo koostuu 13-rakennuksesta, ja tässä joitain kuvia. Suosittelen, jos historia tässä mielessä kiinnostaa.

museo-normal.jpg

 

Kierros alkaa esittelyllä mm. miten virkamiehet ja säätyläiset asuivat 1800-luvulla. Kyllä osaa olla kaunis muotoilu tuossa keinutuolissa.

museo6-normal.jpg

 

keittiövälineistöä

museo1-normal.jpg

 

Tästä rakennuksesta löytyy myös kirjailija Minna Canthin huone. Kalustokokonaisuus on saatu lahjoituksena museolle,ja on ollut siis Minna Canthilla käytössä. Haluaisin juuri tuon punaisen rokokoo-nojatuolin, jossa voisin kuvailla kissoja.

museo2-normal.jpg

Sitten vierailin apteekissa..museo3-normal.jpg

 

museo4-normal.jpg

 

Aivan ihania nämä apteekin vanhat lasipullot, joskus näkee kirppiksillä mutta on aika hinnoissa..ja ymmärrettävästi=)

museo5-normal.jpg

Museosta löytyy paljon muitakin rakennuksia mm. tämä1930-luvun koti,

museo7-normal.jpg

kutojan tupa, räätälin vertas, suutarin koti, aitta

museo8-normal.jpg

 

Rakastuin tuohon kehtoon..♥

museo9-normal.jpg

 

Tämän aitan edessä olisi ihana ottaa muotokuvia. Ihan mahtava hääkuvauspaikka esimerkiksi. Jospa vaikka täällä otettaisiin se ensi vuonna oleva 10v. hääkuva..♥

museo11-normal.jpg

Siinä sitä olikin sitten yhdelle päivälle kulttuuria, vielä kaupppaan ja mustiin&mirriin..mukavaa torstaita!