Eilen vietettiinkin sitten pitkät tunnit päivystävän eläinlääkärin vastaanotolla. Tamohan vietiin sinne siksi, kun oli edellisestä illasta asti ollut vaisu, kököttänyt vain kaapin päällä, ja edellinen syöminen, juominen, vessalaatikko käynti edelliseltä illalta. Lääkäriin mennessä, lääkäri otti esitiedot, ja tarttui tiestysti Tarmon olemassa oleviin pissavaivoihin, vaikka tällä hetkellä ruokavaliolla pysynyt hallinnassa. Lääkäri tutki tarmon, kuumetta yli 40 astetta, hengitysäänissä jotain vinkunaa. Rakko ison mandariinin kokoinen. Joten siitä lähdettiin liikkeelle, että rakko pitää katetroida tyhjäksi. Tarmo nukutettiin, ja rakko siis katetroitiin, josta tulikin reilusti pissaa.. Pissa tutkittiin, ja jo silmämääräiseti siitä pystyi verta erottamaan. Mutta löytyi myös bakteereja,kiteitä jne..Tarmolle määrättiin lääkitys: antibiootti(purutabletti)aamuin/illoin, joka ei tosiaan mennyt noin vain...Metacam tulehduskipulääke, Diabam virtsaputken spasmin ehkäisyyn, sekä remeron (1/4tbl 72h) ruokahalunlisääjäksi. En osannut yhtään odottaa tätä pissavaivajuttua, kun yleensä Tarmo on aloittanut laatikolla ravaamisen mistä olen tiennyt, että nyt onglemia pissauksessa. Lääkäri sanoi, että voi myös olla, että tajusin tämän niin äkisti, että laatikolla ravaaminen ei kerinnyt vielä alkaa. Johon haluan uskoa, enkä siihen että olisi kysy jostain muusta.

Sitten pikkkuinen saikin herätteen, ja olimme paperitöiden ja laskun maksun jälkeen valmiita. Siitä sitten apteekkiin lääkkeiden hakuun.

Tämähän tapahtui kaikki eilen iltapäivällä, ja nyt kotiin tulomme jälkeen Tarmo ei ole käynyt laatikolla pissalla/kakalla ollenkaan, joten soitin jo nyt aamusta päivystävälle uudestaan, jotta mitä teemme,ja hetki vielä seurataan jonka jälkeen uudestaan klinikalle, pissan tulon estyminenhän on hengenvaarallinen tila. Kuume on laskenut, mittasimme äsken 37,4. Mutta se miksi kuume ylipäänsä on noussut, ei vielä tiedetä. Nämä virtsateiden ongelmat eivät nimittäin nosta kuumetta, joten siitä kova huoli. Että onko tämä nyt jotain tosi vakavaa, minkä seurauksena Tarmolle tuli tämä virtsajuttu, kun on huonommassa kunnossa, eikä juo, syö, leiki, tms..niin kuin normaalisti.

No seurataan, ja pidän täällä vointia ajantasalla.

l%C3%A4%C3%A4ket.jpg