Yleensä merkkipäivää vietetään mukavissa merkeissä ja odotettavissa on herkkuja ja ehkä jopa pakettikin. Tällä kertaa tassutuntuma piti paikkansa kun kupit hävisivät ja tarjoilut loppuivat aamuruokailuun. Sitten piakkoin eteisessä odottikin jo kuljetuskoppa. Tässä vaiheessa selvää oli, että jonkinlainen matka on tiedossa, mutta kenelle ja minne.

paaski.jpg

No puolen päivän paikkeilla se selvisi, ja minä lähdin matkaan. No onneksi menen koppaan aina ihan mielelläni, ja niin tälläkin kertaa. Määränpäänä jo ennestään tuttu paikka, sillä olinhan juuri lokakuussa käynyt samaisessa paikassa terveystarkastuksessa ja rokotuksessa. Ja pian käyntisyykin selvisi sillä edellisen käynnin tiimoilta oli nyt hammaskivenpoisto tiedossa ja röntgenkuvaus mahdollisesta nivelrikkovaivasta sillä en kovin mielelläni enää hypi korkealle.

Hammaskivet poistettiin ja hampaat kiillotettiin. Lisäksi tehtiin hammastarkastus. Yhdessä hampaassa todettiin (oikea ala välihammas) hammaskaulavaurio, jota nyt jäädään seuraamaan, tällä hetkellä on hyvin rauhallisen näköinen eikä haittaa syömistä, mutta jos rupeaa vaivaamaan niin se pitää poistaa leikkaamalla.

paaski1.jpg

 

Röntgenkuvassa taas selvisi että keskiselässä rintarangan loppuosassa nikamaväleissä th11-12 ja th12-13 on luupiikkejä. Ne voivat aiheuttaa kipua ja vaikeuttaa liikkumista erityisesti hyppimistä, mikä kotona oltiinkin siis jo huomattu. Selkäkivun hoitoon aloitettiin Solensia pistokset kerran kuukaudessa. Ensimmäisen laitettiin nyt klinikalla ja kuukauden päästä seuraava jonka jälkeen rupeaa selviämään että minkä verran pistoksista on apua ja jatketaanko niillä eteenpäin. Pistokset käydään klinikalla laittamassa mutta jatkossa hoitaja voi sen pistää. Toivottavasti tästä on apua.

paaski4.jpg

 

paaski3.jpg

 

Tälläinen nimipäivän vietto minulla. Nyt kotona olen huilaillut, ja äippä on valvonut etten hypi mihinkään korkealle. Ruokaa saan kunhan olen kunnolla hereillä. Nälkä minulla varmasti jo on.

paaski2.jpg

Huomenna on sitten jo vuoden viimeinen päivä,

Paljon onnea uudelle tulevalle vuodelle! Terveyttä toivotaan ihan jokaiselle♥

-Taavi-