Ennen pääsiäisen pyhiä, keskiviikko iltana myöhään kiinnitin huomion Inton kävelyyn, ei varannut täysillä oikealle etutassulle. Yritin tassua katsoa, mutta en siinä tarkemmin mitään huomannut. Torstai aamuna sitten kävely oli vielä huonompaa, tassulla astuminen teki tosi kipeää ja kävely olikin melko linkkaamista. No sitten piti puhelua eläinlääkärille ottaa jotta saisimme aikaa varattua.

En pysty tällä tassulla kunnolla astumaan, joten pitelen sitä näin ylhäällä..

tassu.jpg

 

Aika saatiin ja sitten vaan autoon ja kohti eläinlääkärin vastaanottoa.

tassu1.jpg

 

Eläinlääkärissä annettiin rauhoitepiikki ja herra nukkuikin sikeästi pyödällä kun tassusta ajettiin karvat ja sitä päästiin katsomaan. Yhden varvasanturan viereen oli tullut jonkinlainen paise, josta kevysti puristettaessa tulikin veristä eritettä, ja varvas oli myös hyvin punainen. Mitään selkeää tikkua tms ei kuitenkaan ollut havaittavissa. Tassu putsattiin hyvin, ja pistoksena kipulääke ja sitten into pääsikin herätepiikin jälkeen jatkamaan sikeitä autoon.

tassu2.jpg

 

Kotihoito-ohjeiksi Into sai antibiootti kuurin kymmeneksi päiväksi, kipulääkettä tarpeen mukaan. Tassu suojattava ulos mennessä ja estettävä sisällä nuoleminen. 

tassu5.jpg

 

Sisälläkään ei pelkkä sukka suojana riittänyt vaan kauluri oli pidettevä päässä. Kaulurin kanssa rupesi alku sähläyksen jälkeen elo sujumaan, onnistui niin syöminen...

tassu4.jpg

 

Kuin nukkuminenkin...

tassu6.jpg

Nyt sitten viikon jälkeen tilanne on jo liki normalisoitunut, ulkona pidetään vielä tossua suojana, mutta sisällä poitsu saa olla jo ilman sukkaa ja kauluria. Epäselväksi jäi, että mistä tämä sitten johtui, mutta toivottavasti oli joku kertaluontoinen haaveri..

Mukavaa keskiviikkoa!