Aamuyöllä rupesin kuulostelemaan tavallista tiheämpää hiekkalaatikolla käyntiä. Se on jännä, että herään unistakin siihen että kuuluu jotain normaalista poikkeavaa. Mutta joo, ikäväkseni tajusin että Tarmo käy laatikolla pissillä tosi usein, ja aikaansaannoksena pikkurillinpään kokoinen pissapaakku. No aamusta sitten soittelemaan aikaa päivystävälle eläinlääkärille.

WP_20141012_001-normal.jpg

 

Päästiinkin lääkäriin tosi nopeasti, tunnin päästä soitosta, vaikka päivystävä tällä kertaa Tervossa johon meiltä 60km ja rapiat..

Tarmo punnittiin 5,4kg. Nukuttaminen, tippaan laitto ja virtsarakon katetrointi.

WP_20141012_002-normal.jpg

 

Mikroskoopilla tutkittaessa virtsassa hieman verta ja virtsakivimurskaa, mutta ei pahasti kuulemma, kun oltiin aikaisin liikkeellä. Rakon huuhtelu, kipulääkkeet, antibiootti, ja ruokavalio hoito(joka meillä ollutkin siis jo käytössä). Tarmolla ollut elämänsä aikana kaksi kertaa aikaisemmin näitä vaivoja, vuonna 2009 ja nyt viimeksi tänä kesänä heinäkuun lopussa. Tarmon veli kärsi myös pitkään näistä samaisista pissavaivoista, johon mitkään lääkkeet/hoidot eivät tuoneet apua. Sitten viime keväänä Tarmon veli pääsi autuaammille metsästysmaille näiden vaivojen uuvuttamina. Toivotaan että Tarmo tulee pian kuntoon, eikä tulisi mitään kierrettä..=(

Täällä kotosalla olen yrittänyt tehdä kaikkea ennaltaehkäisevää. Meillä mm. vesikippoja useita eri paikoissa. vaihdan niihin vedet useasti. Hiekkalaatikoita useampi, ja putsaan niitä ahkerasti. Tarmo saa juoda hanasta, ja siihen kannustetaan nostamalla hanen ääreen..hmm..mitäs muuta vielä..

ruoat-normal.jpg

 

Eläinlääkäri muuten kehui Tarmon hampaita, ja muutenkin hyvävointiseksi ja terveen näköiseksi. Vielä kun näistä pissivaivoista päästäisiin..=(

Leppoisaa sunnuntaita, täällä jatketaan Tarmon hoivaamista.