Kirja-arvostelu

Pyysimme Bazar-kustannukselta blogiin arvostelukappaleen kirjasta: Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä. Kirjan ovat kirjoittaneet Andreas Schlieper ja Heike Reinecke, Bazar 2020.

Kirjassa on kolmekymmentä tarinaa kissoista sekä heidän kuuluisista isännistään ja emännistään. Lyhyet tarinat ovat mukavia, ja silloin tällöin saattaa yhden jos toisenkin tarinan lukea ja palata kirjan pariin myöhemmin uudestaan. Harmillisesti kirjassa ei ole kuvia, ja niitä jäin kaipaamaan lukuelämystä rikastuttamaan. Mielestäni myös paikka paikoin aika raskasta luettavaa, mutta näin vannoutuneena kissaihmisenä haluaa kirjan lukea loppuun. Mieleenpainuvia- ja surullisiakin tarinoita. Kirjan luettuani jäin pohtimaan että mikä tarinoista jäi erityisesti mieleen vai jäikö?...Useampikin tarina jäi, mutta nostattakoon tässä esille Freddie Mercury (1946-1991), jonka rakkaus kissoihin näkyi laulaja-tähden elämässä; kissoille omistettuja kappaleita, keikkakiertueilta puheluita kissoilleen, kissojensa kuvilla painettuja vaatteita, vielä kuoleman jälkeenkin rakkaus kissoihin kantaa, sillä Freddie Mercury´s Cats fun Club vaalii yhä hellästi Mercuryn kissojen muistoa, ja tiettävästi kilpikonnanvärinen naaraskissa Delilah, jolle "Ooh you make me so happy-you give me kisses. And I got out of my mind-ooh ohh!- kappale on omistettu, valvoi Freddien vierellä myös tämän kuolinvuoteella.

Ehdottomasti kuitenkin kirjaa voin suositella, samalla myös mielenkiintoista historiaa ja ainahan tarinat kissoista ovat lukemisen arvoisia!

kirja1.jpg

 

kirja.jpg

 

Minäkin olen mustavalkoinen niin kuin kirjailijapariskunnan Gustav-kissa. Mina en kuuluisuutta kaipaa, tämä blogitähteyskin on raskasta, Taavi pohtii.

kirja2.jpg

Mukavaa maanantaita ja alkanutta uutta viikkoa!