Into rupeaa olemaan siinä iässä että kastraatio olisi ajankohtaista. Niinpä rupesin vertailemaan ko toimenpiteen hintoja. Kastraatioleikkausta pidetään rutiinitoimenpiteenä ja hinta yleensä löytyy jokaisen eläinklinikan nettisivuilta. 

intsuu.jpg

Tästä lukemaan: Evidensia eläinten hoidon opas mitä kastraatio tarkoittaa, miten se tehdään ja miten vaikuttaa koiraan(noin yleisesti). Myöskin tietoa kemiallisesta kastraatiosta. 

Asumme sijainniltamme niin, jotta matkallisesti toimenpiteeseen mahdollista viedä jopa vaihtoehtoisesti kolmeen kaupunkiin, ja näin hintavertailu kattavampaa. Usein isot ketjuklinikat ainakin mielletään pienempiä kalliimmiksi, mutta nyt yllätyin senkin osalta, sillä halvimpien joukossa (tässä tekemässäni vertailussa) on Omaeläinklinikka, Kuopio. Joka on meille tuttu paikka jo entuudestaan, niin kissojen kuin Inton rokotuksienkin osalta. Ketjun sisällä eri toimipaikoissa on kuitenkin eroja sillä Omaeläinklinikka, Jyväskylä on taas alkuhinnaltaan jo 100e kalliimpi. Vertailussa minulla tässä on viisi klinikkaa, löytämistäni klinikoista halvin ja kallein. Toki on joku saattanut jäädä huomiotta. Ja omaan kunnalliseen eläinlääkäriin en soittanut hintatiedustelua. Mutta tämän vertailun perusteella uskon, että menemme Oma eläinklinikka Kuopioon, mikä tietysti kiva, että tuttu jo entuudestaan sekä Intolle että isäntäväelle. Hintavertailu siis kannattaa.

Mukavaa torstaita!

hinnasto1.jpg