Blogin kesäloman kuulumisia postauksessa osa 2/2 kerrottiin, että myös Toivoa on jouduttu käyttämään eläinlääkärissä, ja että herralla on leikkaus tulossa.

Leikkausta edeltävänä iltana herra oli vielä autuaan tietämätön pian alkavasta paastosta ja seuraavan päivän operaatiosta.

leikkaus6.jpg

 

Ensimmäinen käynti oli kesällä kun huomattiin, että Toivolle oli tullut patti vasempaan kylkeen. 

(Varoituksen sana, alempana kuvia patista)...

leikkaus7.jpg

 

Silloin patti näytti kutakuinkin tältä..

leikkaus5.jpg

 

leikkaus8.jpg

 

No muutama päivä ehti kulua patin tyhjennyksestä kun huomattiin että se rupeaa taas täyttymään nesteellä..ja sitten yhtenä päivänä oli puhjennut niin että sieltä tihkui nestettä ja Toivo tietysti nuoli sitä ahkeraan. Silloin luuri käteen ja eläinlääkärille soitto ja leikkausajan varaus.

Leikkausaamuna patti näytti tältä.

leikkaus4.jpg

 

Esilääkityksen jälkeen jätettiin Toivo klinikalle toimenpiteeseen, ja sovittiin potilaan hakuaika.

leikkaus2.jpg

 

Leikkaus oli mennyt hyvin, ja suunnitelman mukaisesti patti sekä ympäristöä poistettiin siltä varalta jos onkin pahanlaatuinen. Patti lähti patologille tutkittavaksi ja siitä saamme tiedon myöhemmin. 

leikkaus1.jpg

 

leikkaus12.jpg

 

Kotona ensimmäinen ilta ja yö meni vaellellen, Toivo ei millään rauhoittunut haavapuvun kanssa, vaan vimmatusti nuoli ja repi sitä päältään. Ajattelin kuitenkin, että on varmasti silti mukavampi kuin kauluri. Vessareissun jälkeen, kun puku oli ihan pississä niin päätin ottaa sen pois, pestä ja vaihtaa kaulurin tilalle. Sen jälkeen Toivo rauhoittuikin nukkumaan ja ruokakin rupesi jo maittamaan. Mietin, josko vaikutusta on sillä että Toivolla jouduttiin pienenä käyttämään kauluria (pieni pätkä häntää jouduttiin amputoimaan), joten on siihen varmasti tottunut, toisinkin kuin tuohon pukuun. Puvussa piti olla iso aukko tarpeiden tekoa varten, mutta ei ainakaan Toivon tapauksessa riittänyt.

leikkaus3.jpg

 

Haavalappu on jo irtoamassa, mutta ohje olikin että sitä pidetään 1-3vrk. Joten ei haittaa jos vaikka jo lähtisikin irti. Näkisipä ainakin haavan, että on siisti eikä tulehduksen merkkejä. Pitää vaan olla ehdottoman tarkka ettei sitä pääse nuolemaan, ei Toivo eikä Taavi eikä Intokaan.

leikkaus11.jpg

 

Kahden viikon päästä on sitten tikkienpoisto ja haavan tarkastus. Siihen asti pidetään kauluria ja/tai suojapukua.

leikkaus10.jpg

 

Kipulääkettä annetaan kilojen mukaan 1krt/vrk.

leikkaus9.jpg

Täällä jatketaan potilaan hoivaamista, mukavaa lauantaita ja viikonlopun jatkoa!