Intolle yritään kotona sisällä ollessa keksiä kaikenlaista ajanvietettä ja älyllistä haastetta. Kaikki pahvipakkaukset säästetään; maitotölkit, talous-/vessapaperirullat, tyhjät elintarvikepakkaukset yms. ja näihin laitetaan pieni nami sisälle jonka parissa on sitten mukava puuhailla, ja lopuksi silputa pahvia ja leikkiä silpulla. Namien piilotus on hauska juttu, sitten luvan kanssa "etsi" saa hajuaistia käyttäen yrittää kaikki namit löytää. Puruluita on useita, nyt on juuri hampaatkin alkamassa vaihtumaan joten kaluttavaa on hyvä olla paljon tarjolla.

Ostettuna ajanvietteenä on Kong- lelu, johon täytetään sisälle makoisaa syötävää. Tämä on hyvä jättää pennulle esim yksinoloa harjoiteltaessa. Kongeja on erikokoisia, niin pennulle kuin isommillekin koirille.

Vertailu muuten kannattaa sillä Kong tahna pullo maksoi Puuilossa 7,90e kun Mustissa ja mirrissä 11,90e. Keksit tilasin samaan aikaan Kongin kanssa zooplussalta, mutta ne eivät ole olleet kovin käteviä. Valitsin kekseistä mielestäni oikean koon juuri tähän Kongiin, mutta siltikin siinä käy niin että joko keksi tippuu sisältä tai menee niin syvälle tiukasti ettei koira sitä sieltä saa, eikä näin ollen jaksa kiinnostaa kun ihan pienen hetken. Tahna siis koettu meillä paremmaksi. Ja ilmeisen hyvän makuista kun jo Kongin täyttö saa pennun heti paikalle odottamaan. Kongiin voi toki tehdä itsekin täytettä, ja kokeilinkin jauheliha-nappula seoksella niin että pari tuntia pakastimessa, mutta sekään ei tuntunut olevan tarpeeksi mieluisa. Netistä löytyy ohjeita, eikä näin ollen tarvitse suht arvokkaita merkin omia täytejuttuja käyttää. Helppoudellaan kyllä tuo tahna on melkeinpä hintansa väärti, (puuilosta) hankittuna..

kong.jpg


Tahna kongin sisällä..

kong1.jpg


Nam nam mitä herkkua

kong2.jpg


Saanko sieltä nyt varmasti kaikki...

kong3.jpg


Jouluksi Late lähetti oman aktivointilelunsa: Nina Ottossonin Dog spinnyn. Kiekon sisällä on koloja, joihin laitetaan nameja ja koira saa ne kääntämällä päälimmäistä lautaa. Ensin tämä tuotti vähän päänvaivaa sillä levyn päällehän ei voi astua, jotta levy pystyy pyörimään. Late taas ei ollut malttanut olla purematta lautaa, ja tästä syystä sai Into pelin testiin. Into malttoi kyllä jonkun aikaa kiekkoa pyöritellä, mutta myöskin vähän ajan jälkeen olisi himo ollut ottaa lauta suuhun ja pureskella kunnolla. Testaillaan tätä nyt että kuinka lähtee sujumaan.

kong4.jpg


Tarmo kaverina pelin parissa..

kong6.jpg


Puruluita on mukava jäystää, ja kaikista kivoin olisi niin että joku pitää luuta paikoillaan. Välillä ilta rauhoittumiseksi pidetäänkin luunsyömishetki niin että emäntä pitää luuta ja Intsukka saa jäystää...sen jälkeen tuleekin helposti unimatti=)

kong5.jpg


Jouluna Intsukka sai ihan oikean ison pojan luun, se oli extra mieluisa...

kong7.jpg


Toivoakin hieman kiinnosti että mikä noin hyvälle tuoksuu=) mutta haistamisen jälkeen ei enää ollut Toivolla kiinnostusta luun pariin.

kong8.jpg


Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!