Viimeisen Torskun lääkärikäynnin yhteydessä päätin tilata koko porukalle hammasharjat ja alkaa aktiivisesti hampaidenpesuun. Oikeastaan vaan Touhon hampaita on tähän mennessä putsailtu ja niitäkään ei pesemällä vaan Fortan dental-care nesteellä, josta aikasemmin postasin täällä. Touholla on kyllä suhteellisen puhtaat hampaat ja vain toisessa kulmurissa enemmän hammaskiveä. 

hammaspesu2.jpg

Touhon kanssa pesut sujuu mukuvasti, herra kun tykkää kaikista toimenpiteistä. Ensin pesu ja sitten perään nesteellä putsaus. Nyt on Touhon hampaita pesty kerran päivään (nestettä vaan kerran viikkoon), ja kisujen kohdalla ihan kevyt aloitus jotta totutellaan hammasharjaan. Ihan alkuun pienesti vaan kosketus harjalla hampaisiin, ja sitten kehuja ja palkinto. Muiden kanssa ollaan tässä vaiheessa edelleen, mutta Toivon kanssa ollaan päästy jo hieman pidemmälle. Hammastahnassa on makuainetta ja siis pitäisi maistua hyvälle. Tuntuu ainakin Touho ja Toivo kovin lipovan huuliaan harjauksen jälkeen. 

Harjoissa on valinnanvaraa, mikä itselle (lemmikille) tuntuu parhaalta..itselleni tuntui että pitkä harja pienellä harjaspäällä tuntuu parhaalta..sormeen laittettava harja tuntuu jotenkin tönköltä.

hammaspesu5.jpg

 

hammaspesu.jpg

 

Touho hammaspyykillä...

hammaspesu3.jpg

 

hammaspesu4.jpg

 

hammaspesu6.jpg

 

Pikku hiljaa totutellaan harjaukseen..

hammaspesu1.jpg

 

Pestäänkö teillä lemmikkien hampaita ja miten se sujuu?

Mukavaa tiistaita!