Sain tänään ystävältäni Kiinasta joulukortin. Jokun ongelma kuulemma postinjakelussa Kiinassa, että nyt vasta saapui perille, vaikka oli hyvissä ajoin lähetetty. Olemme tutustuneet aikoinaan samassa työpaikassa täällä Suomessa, ja jääty sitä myöden ystäviksi. Nykyään pidetään yhteyttä kuukausittain sähköpostin, tekstiviestien ja perinteisten korttien välityksellä.Nyt ystävälläni on suunnitelmissa tulla kesälomallaan vierailemaan täällä Suomessa, ja siihen hän tarvitseekin minulta mitä erinäisempiä lappuja ja selvityksiä. Ja kun perinteinen posti nyt takkuaa Kiinan päähän niin lähetän nämä selvitykset sähköisinä.

kortti.jpg

 

Ensinnä tarvitaan alle 6 kuukautta vanha kutsu, ja lisäksi todistus minun viimeisiltä kolmelta kuukaudelta olevat tuloni. Ei ole kovin helppoa tulla kyläilemään..

kuva2.jpg

 

Kutsukirje..

kuva1.jpg

 

 

Meillä on myös suunnitelmissa mennä vierailemaan hänen kotikaupungissaan Shangaissa. Hänen äitinsä laittaa kuulemma hyvää kiinalaista ruokaa=) He asuvat jonkinlaisessa pilvenpiirtäjässä, johon metro tulee talon alas. Aika suurta..mutta innolla kyllä matkaa odottelemme, lennot pitäisi vain varailla. Kiva kun sitten olisi opas siellä päässä auttamassa kaiken kanssa. Vaikka englannilla pärjää, niin noinkin erilaisessa maassa kun Kiinassa, olisi oma tulkki ja opas ihan hyvä olla! Nyt sitten jäädään odottelemaan, että toteutuuko matka millä aikataululla..=)

Mukavaa alkavaa viikkoa!